maandag 3 augustus 2015

Pendelen in de zomer

't Witje wordt voornamelijk gebruikt om te pendelen 30 km per dag heen en terug van Lichtervelde naar Rumbeke. Twee weken geleden was ik echter op vakantie in Frankrijk, zonder velomobiel, wel met de gewone fietsen en onze caravan.

Vorige week maandag kreeg ik bij het parkeren van 't Witje een scheut in de rug (waarschijnlijk de kwaliteit van de campingstoelen). Gevolg, de rest van de week automobilist... :(
Vandaag gelukkig weer zonder problemen velonaut!

Juli was dus een zwakke maand qua gereden km. Enkel mei was met 0 km nog minder. In mei was ik in Hongarije het dak van mijn huis gaan vernieuwen. Ook zonder velomobiel..

Ik ben ook een nieuwe website aan het bouwen (nog veeel werk aan). En ben ook nog part-time kunstenaar vandaar dat ik hier de laatste tijd wat minder kwam.

Ik heb pas een maand geleden de banden weer gewisseld naar zomer situatie. Ik heb de voorste f-lites ook van kant gewisseld zodat nu de buitenkant van de ene kant langs binnen aan de andere kant kan slijten en de versleten kant nu langs buiten zit...ingewikkeld.. De winterbanden zijn ook langs één kant versleten dus deze zal ik komende winter op dezelfde manier monteren.

We naderen de 10000 km en ik merk dat er eens wat diepgaander onderhoud zal nodig zijn. Ik weet niet hoever de remmen versleten zijn en er zit ergens een getik aan de wielen. Ook de voorste versnellingen werken niet meer naar behoren. Ik zoek het nog uit of toch eens een afspraak maken met fietser.be of naar Dronten...

Enfin, we genieten toch van elke dag dat we kunnen nog fietsen!


4 opmerkingen:

 1. Hallo Rudi,

  De remmen zullen wel meevallen, die kunnen veel langer mee dan 10.000 km, de mijne zijn nog prima na 30.000 km, enkel de kabels zijn een paar keer aangespannen.
  Dat getik aan de voorwielen moet je inderdaad even naar laten kijken, en ook de versnelllingen in orde laten zetten als je het niet zelf kunt of wilt doen.
  Het belangrijkste is wel je laatste zin: Je geniet nog elke dag van het fietsen!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Adri,

   Ik ben dus nog wel even gerust met de remmen. Bedankt voor het bericht en niet vergeten te genieten!

   Groeten, Rudi

   Verwijderen
 2. Een tik aan de wielen kan een losse spaak zijn. De remmen van een Strada verslijten nauwelijks. De kabel moet wel soms worden bijgesteld of vernieuwd.

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wilco,

   Het getik is niet zo erg, meer iets die langs de band sleept denk ik.
   Ik zal de stelvijs van de kabel wat verder uitdraaien, dat zou moeten helpen.
   Verder zomers genieten he!

   Groeten, Rudi

   Verwijderen

Dankjewel om mijn blog te lezen en een reactie achter te laten. Ik waardeer dit ten zeerste. Vriendelijke groet, Rudi